ZAJÍČEK STRAKATÉ OUŠKO

24.07.2010 21:42

 Pro děti počtení i poučení

Stále se ukazuje - a v poslední době snad ještě víc - potřeba tolerance vůči odlišnostem a přede vším potřeba prevence, výchovy k takové toleranci od útlého věku. Velice vhodnou knížkou pro děti a jejich rodiče, která ta kové toleranci nenápadně učí, je Zajíček Strakaté Ouško Jindřicha Františka Bobáka, kterou krásnými ilustracemi do provodil Ladislav Pálka (vydalo nakladatelství Amenius).

Tato dobro družná pohádka vypráví osudy malého zajíčka, který přišel na svět jiný - jedno ouško má stra katé - a podle toho dostane také jméno. Zajíček se proto velmi trápí, ale jak vyrůstá, zjistí, že jsou mnohem důležitější věci než to, že se odlišuje od svých sourozenců a od ostatních.Ouško zažívá různé příhody (jde k tetě pro svačinu, potká stonožku, zažije bouřku, musí i s ostatními utíkat před honci, ztratí se atd.) a nakonec si najde nevěstu a ožení se.

Různá poučení z příběhu nijak nevyčnívají, kníž ka je milá vyprávěním i ilustracemi a také několika hravými, snadno zapamatovatelnými verši. Kniha je propagována i v rámci kampaně Rosteme s knihou.

Karel Šilhan – Knižní novinky 9-10/2009

Knihu zakoupíte na www.nejctenejsiknihy.cz

Kontakt

PaeDr. Jindřich František Bobák

j.f.bobak@seznam.cz

760 01 Zlín, Podhoří-K.Světlé 488, Czech Republic

+420.739219468

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode