PROMĚNY LÁSKY

18.03.2010 19:59

Recenze:

Jindřich František Bobák je autorem povídkové knihy Proměny lásky (nakladatelství Amenius). Téma sedmnácti povídek je jasně dáno: láska v různých podobách a proměnách. Vybrala jsem si tě – může říct s názvem první povídky osmnáctiletá Marcela, která svede rozvedeného čtyřicetiletého Tomáše, žádného lovce žen, který tomu proto ani nemůže uvěřit.

Další povídka se odehrává na silvestrovském mejdanu, hrdinkami jiné jsou jednovaječná dvojčata Martina a Monika, které svedou pohledného učně Arnošta, což se neobejde bez následků, jiný hrdina má zase potíže s tím, jak použít kondom, aby se neztrapnil, nádherná plavovláska Sofie má potíže se Šmírákem odnaproti, další hrdina je slepě žárlivý, Robert se v trolejbuse dopustí trapasu namísto toho, aby dívku v minisukni, jež se mu líbí, nějak oslnil – ale třeba i z tohoto trapasu se může zrodit láska? Jiná láska se zrodí při cestě vlakem, jenže když pak mladík dívku vypátrá, ukáže se, že je vše trochu jinak. Julek dostane „facku na doživotí“, v jiných povídkách přichází na řadu i stáří či nemoc, vzpomínky na lásku dávno minulou nebo únos nevěsty, který nedopadne dobře.

V povídce Když schází láska a něha si osmnáctiletý Roman začne s rozvedenou, o deset let starší Bárou, která má dva syny, ale to je jen začátek lásky přímo tragické. A ani neustálé hašteření Milana a Terezy v Přízraku opravdové lásky nemůže dopadnout jinak než tragicky. Jsou to čtivé povídky, ve kterých nechybí romantika, touha, napětí, cit, trapasy, naivita, smutek, špatné konce i humor – tak jako v životě.

Karel Šilhan – Knižní novinky 22/2009

Knihu vydalo nakladatelství Amenius a  zakoupíte na www.nejctenejsiknihy.cz 

 

Kontakt

PaeDr. Jindřich František Bobák

j.f.bobak@seznam.cz

760 01 Zlín, Podhoří-K.Světlé 488, Czech Republic

+420.739219468

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode